Esittely Maailma Hahmot Käytäntö Ilmoittaudu Pelauta
Satumainen vuoristomaisema

Herkkiin, katoaviin hetkiin
on piilotettu elämän kauneus


Maailmankuva

Lohikäärmeratsastajat sijoittuu geneeriseen korkea fantasia maailmaan (high fantasy). In-game keskusteluihin ja hahmojen yksityiskohtiin saa vapaasti improta kaikkea korkea fantasiaan sopivaa, maailmaa ei ole määritelty kovin tarkasti eli improvaraa on paljon. Esim. Dungeons & Dragons on hyvä lähtökohta improta, myös Warcraft, TSH toimivat.

Tällä sivulla olevat asiat maailmasta on määritelty juonisyistä.

Maailmantasot & ulottuvuudet: Maailma on lättänä kiekko, joka kelluu avaruusmaisessa tilassa, jossa taivaankappaleet kiertävät sitä. Tähdet ovat valopalloja, eivät mitään materiaalista toisin kuin aurinko ja kuu. Avaruudessa voi hengittää ja siellä tippuu alaspäin; maailman reunalta hyppäämiseen yleensä lopulta kuolee. Kiekon nurjalla puolella ei kasva mitään, mutta siellä asuu toisiaan syöviä lentäviä olentoja. Jos avaruudessa matkaa tarpeeksi pitkälle ja onnistuu läpäisemään kaaosmaisen tilan maailmantasojen välissä, voi päätyä toisiin maailmoihin. Useimmat tietävät, että muitakin maailmoja ja ulottuvuuksia on, mutta vain oppineet tietävät niistä tarkemmin.

Kaikista hulluimmat ovat tehneet matkoja muihin maailmoihin: mahtavimmat maagit pystyvät taikuuden avulla vierailemaan muissa ulottuvuuksissa, ja tiedetään myös että historiassa on rakennettu laivoja, joilla on yritetty seilata rajojen ulkopuolelle. Tallessa on tieto ainakin kahdesta palanneesta laivasta, joiden perusteella ylipäätään tiedetään, että ulkopuolella on muitakin paikkoja. Yleinen olettamus on, että muualle siirrytään vasta kuollessa ja että muut maailmat ovat vihamielisiä tämän maailman eläviä kohtaan, sillä yleisin kohtaaminen muiden ulottuvuuksien kanssa on niistä tulleet demonit ja henget.

Humanoidi on yleisnimitys kaikille ihmistä muistuttaville olennoille. Näitä ovat mm. ihmiset, haltiat, kääpiöt, puolituiset, örkit ja seireenit. Tosilohikäärmeet eivät ole humanoideja vaikka voivatkin ottaa ihmishahmon.

Ihmiset ovat yleisin humanoidilaji, ja elinajanodote on noin 80 vuotta.

Haltioita on useampia eri lajeja, mm. metsähaltiat ja suurhaltiat. Elävät keskimäärin 400-500 vuotta. Kaikki suurhaltiat ovat hyvin sulkeutunutta kansaa, muut haltiat avoimempia.

Lohikäärmeitä on yli sata eri lajia ja ne jaetaan kahteen luokkaan: petolohikäärmeet ja tosilohikäärmeet. Petolohikäärmeet ovat eläimiä. Ne eivät osaa puhua, mutta ovat vähän älykkäämpiä kuin eläimet keskimäärin. Lohikäärmeratsastajat ratsastavat petolohikäärmeillä, ja ratsastaminen on harvinaista ja erittäin kunnioitusta tai pelkoa herättävää. Petolohikäärmeitä elää melkein joka maailmankolkassa. Elinikä on kiinni lajista, mutta se vaihtelee 20-1000 vuoden välillä. Monet pitävät lohikäärmeitä vaarallisina olentoina, jotka eivät kuulu ihmisasutuksien läheisyyteen.

Tosilohikäärmeet sen sijaan ovat erittäin harvinaisia, ihmismäisiä ja hyvin älykkäitä olentoja, jotka osaavat puhua ja voivat halutessaan muodonmuuttua ihmisen näköiseksi. Tosilohikäärmeet voivat elää 4000-5000 vuotta, ja he ovat oveluutensa ja viisautensa tähden pelätympiä kuin petolohikäärmeet.

Taikasyntyneet ovat luonnon taikuudesta syntyneitä mystisiä olentoja, jotka voivat muistuttaa aivan mitä tahansa olentolajia. Taikasyntyneet ovat harvinaisia eikä niistä tiedetä paljonkaan, mutta joitain niistä on palvottu tai palvotaan jumalina. Esimerkiksi jos taikametsässä näkee lajistaan poikkeavan näköisen maagisen oloisen yksilön, kuten valkoisen hohtavan peuran, saattaa tämä olla taikasyntynyt.

Demonit ovat toisista ulottuvuuksista peräisin olevia taikavoimaisia olentoja, jotka haluavat aiheuttaa tuhoa ja kaaosta tässä maailmassa hyvin monilla eri keinoin. Demoneja on kaiken kokoisia ja näköisiä.

Maailmankartta Lähialuiden kartta

Klikkaa karttoja nähdäksesi ne suurempana. Halutessaan kartoista saa tulostettavat valkoisella pohjalla olevat versiot pelinjohtajalta!

Mirador on hyvin johdettu ihmisvaltio, joka on hyvä ja rauhallinen paikka elää tavalliselle kansalle, ainakin verrattuna moneen muuhun maahan. Kärhämöitä on toki ollut naapureiden kanssa, mutta ne on saatu pidettyä kurissa. Miradorilla on pitkä historia ja sama hallitsijaperhe, Belrosa, on ollut vallassa jo tuhat vuotta. Belrosan perhe on kansan keskuudessa rakastettu. Edellinen hallitsijapari, Kuningatar Alianor ja Kuningas, myrkytettiin 8 kuukautta sitten kuoliaaksi, ja sen jälkeen maata on hallinnut näiden vanhin lapsi Kuningas Einhard. Pääkaupunki on nimeltä Kultainen Kaupunki.

Magistan on pieni ihmismaagivaltio, joka on huonoissa väleissä suurimman osan naapureistaan kanssa. Valtio kuitenkin pitää puolensa kiitos voimakkaan ja pelätyn maagiarmeijan, joka tekee välillä iskuja maiden rajoilla ilman näkyvää syytä. Huhutaan, että valtio kidnappaa ihmisiä ja olentoja ja tekee vangeilla epäilyttävää taikuuden tutkimusta. Ennakkoluulot magistanilaisia kohtaan ovat melko korkeita. Vaikka maa on monarkia, varsinaista valtaa pitää maagineuvosto. Maan nykyinen monarkki on Kuningatar Malia Noreena Mustapuu, eikä tällä ole perillistä, sillä kaksi prinsessaa on kuollut ja yksi lähtenyt. Magistanissa on yksi maailman kunnioitetuimpia maagiopistoja. Pääkaupunki on nimeltä Tornikaupunki.

Crosau on saarivaltio ja vilkas kaupankäynnin keskus. Maa on rikas, tiheästi asuttu ja monikulttuurinen. Lämpimän ilmaston ansiosta talvea ei käytännössä ole. Crosaussa oli aikaisemmin monarkia ja viimeinen kuningaspari oli Malaki ja Mireille Dumall (Magistanin prinsessa). Korkeisiin tuloeroihin, korruptioon ja muihin ongelmiin kyllästyneet kansalaiset tekivät vallankumouksen 5 vuotta sitten ja nykyään maassa on demokratia. Maata johtaa kansan valitsema senaatti, jonka johdossa on ylisenaattori. Malaki on pakosalla ja Mireille teloitettiin. Pääkaupunki on nimeltä Skossau.

Viherlehto on metsien täyttämä maa ja suurhaltioiden koti. Maata puolustetaan tiukasti ja ulkopuoliset pääsevät sinne aniharvoin, joten maasta ja sen tilanteesta ei tiedetä paljoakaan. Viherlehto vaikuttaa olevan omavarainen, eikä käy juurikaan kauppaa naapureiden kanssa.

Niittymaa on melko harvaan asuttua alavaa maata, jossa kasvatetaan paljon viljaa ja karjaa. Sen vuoksi se houkuttelee normaalia enemmän puoleensa lohikäärmeitä, joita Niittymaassa myös tapetaan enemmän kuin muualla. Niittymaan kansa mielletään “sivistyneemmissä” maissa vähän takapajuiseksi ja väkivaltaiseksi. Niittymaasta myydään paljon ruokaa ulkomaille, sillä sitä tuotetaan reilusti yli oman tarpeen.

Kuurantaival on viileää seutua, jossa on useita melko itsenäisiä pieniä ihmiskaupunkeja, etelämmässä maaseutua ja pohjoisemmassa harvaan asuttua erämaata. Yksi eteläisen puolen kaupungeista on Suopaselkä.

Hopeavuoret ovat useiden eri maiden välissä oleva vuoristo. Suurin osa Hopeavuorista on vaarallista ei-kenenkään maata, jossa elelee taikaolentoja kuten lohikäärmeitä, ryöväreitä, karkulaisia, erakkoja ja muita yhteiskunnan ulkopuolisia. Osa vuorista on hopeakääpiöiden aluetta, ja vuorien alla on lukuisia kääpiöiden kaivoksia.

Kielet: yleiskieltä osaa suurin osa olennoista, sillä monet haluavat opetella sitä ihan käytännön syistä. Se on äidinkieli monilla isoilla ihmisalueilla sekä multikulttuurisilla alueilla (esim. kaupankäynnin keskuksissa). Yleiskielen lisäksi monilla lajeilla ja kansoilla on omat kielensä, myös ihmisillä on lukuisia eri kieliä. Kieliä esimerkiksi:

Taikominen: Voidakseen oppia kunnolla tai monipuolisesti loitsimaan, henkilön pitää olla vahvasti taikakykyinen. Oppineita ja suuret taikakyvyt omaavia taikojia kutsutaan maageiksi. Taikuus itsessään on normaali asia, mutta koska maagin tasoisilla taidoilla voi saada paljon pahaa aikaan ja sitä vastaan on tavallisen ihmisen vaikea suojautua, ovat maagit monissa maailman kolkissa pelättyjä ja syrjittyjä. Monet ovat silti valmiita ostamaan maageilta palveluksia, kun niitä tarvitsevat. Pieniä tai yksittäisiä taikakykyjä omaavat eivät voi oppia maageiksi, eikä tällaisia kykyjä yleensä katsota pahalla. Taikataitoja esiintyy monissa muodoissa, ja osalla voi olla lahjoja vain yhteen taikuudenalaan: esimerkiksi taikuutta käyttäviä parantajia ja näkijöitä ei välttämättä mielletä maageiksi ja näihin suhtaudutaan suopeammin. Taikakyvyt ovat usein periytyviä, mutta joskus niitä ilmestyy myös spontaanisti.

Mallinnus: tee käsiliikkeitä ja lausu samalla mitä loitsu tekee, nämä ovat loitsusanat. Saa olla runollinen jos haluaa, ei pakko. Pohdi etukäteen, millaisia taikoja hahmosi osaa, ja pidä ne järkevyyden rajoissa. Kaikkiin taikoihin tarvitaan yksi tai useampi materiaalikomponentti, ja mitä suurempi taika, sitä vaikeammat komponentit. Komponentti voi olla esim. tammenterho, kukka, metallinpala, timantti, eläin, ruumiinosa jne - mieluiten jotain loitsuun liittyvää.

Pimeä magia: Yleisesti pimeästä magiasta ei tiedetä paljoakaan, mutta sillä tuntuu saavan aikaan paljon tuhoa pienellä vaivalla, joten se on pelättyä ja vihattua. Sen käyttäjät pikkuhiljaa muuttuvat ja kadottavat ihmisyytensä.

Henkiinherätys: Nekromantia on taikuudenlaji, jossa ruumiita nostatetaan epäkuolleiksi. Nämä epäkuolleet ovat nekromantikon sätkynukkeja, eikä niillä ole omaa tahtoa tai sielua. Sen sijaan todellinen henkiinherätys ei hahmojen tietojen mukaan ole mahdollista.

Aikamagia: huonosti ymmärretty taikuuden ala, jonka olemassaolosta suurin osa ei edes tiedä. Eli hahmosi ei välttämättä tiedä onko aikamagia totta vai tarua, ellei ole tutustunut taikuuteen. Ei ole olemassa mitään todisteita siitä, että kukaan olisi koskaan onnistuneesti matkustanut ajassa enemmän kuin muutamia minuutteja. Luultavasti kaikki loput ovat joko kuolleet, jumiutuneet limboon, päätyneet toiseen ulottuvuutteen tai eriytyvälle aikajanalle. Aikamagiaa yrittäneet ovat myös epäonnistuessaan aiheuttaneet suuria tuhoja, mm. räjähdyksiä ja maan liikkeitä. Aikamagia onkin vaarallisena pidettyä ja kiellettyä mm. Magistanissa. Pienemmässä mittakaavassa sitä kuitenkin tiedetään onnistuneesti käytetyn esimerkiksi nuorentumiseen ja esineiden korjaamiseen. Riskit ovat kuitenkin niin suuret, että harva on niitä valmis ottamaan.

Lohikäärmemallinnus: jos jollakulla on kädet nostettuna korviksi pään päälle, tämä näyttää lohikäärmeeltä. Käytä tätä vain, jos olet saanut siihen erikseen ohjeet.

KAIKKI MITÄ EI OLE ERIKSEEN MÄÄRITELTY, SAA KEKSIÄ ITSE :)


Yleisesti tiedettyjä tapahtumia

Julkisesti Miradorin seudulla tiedettyä

Lohikäärmekuningatar: Hopeavuorilla on tuhansia vuosia ollut salainen Lohikäärmetemppeli, joka on jonkinlainen lohikäärmeiden turvapaikka ja visusti piilotettu ihmisiltä. Tarinat kertovat Lohikäärmekuningatar Aerinnista, joka hallitsi temppelissä. Temppeli on nykyään kuitenkin hylätty ja vuorilla vaeltava voi löytää sen rauniot. Kuningatar Aerinn on huhujen mukaan kadonnut, tai jopa kuollut. Oletettavasti tämä on tuhansia vuosia vanha tosilohikäärme.

Usvasoturit ja jättiläisdemoni: Usvasoturit olivat Hopeavuorilla asustava pieni salassa toimiva joukko sotureita, jotka pyhittivät elämänsä tavallisen kansan suojelemiselle. Neljä vuotta sitten Miradoriin hyökkäsi toisesta ulottuvuudesta saapunut jättiläisdemoni, jonka Usvasoturit pysäyttivät ennen kuin demoni ehti hyökätä Kultaiseen Kaupunkiin. Usvasoturit antoivat taistelussa kaikki henkensä, ja vasta silloin nämä nousivat kansan tietoisuuteen. Viimeisen kuolettavan iskun demonille antoi sankari nimeltä Seven, joka kuoli samalla itse. Sevenistä kerrotaan sankaritarinoita ja lauletaan lauluja. (Vain Lohikäärmeratsastajat tietävät Sevenin olevan oikeasti elossa).

Pimeä Kuningatar: Pimeä Kuningatar oli voimakas pimeä maagi, joka johti suurta ryövärijoukkoa, jotka ryöstelivät ja tappoivat useissa maissa Hopeavuorten ympärillä noin sadan vuoden ajan. Kuningattaren tukikohta sijaitsi Hopeavuorilla, kunnes lopulta tuntematon soturijoukko onnistui pysäyttämään tämän 52 vuotta sitten aiheuttamalla lumivyöryn. Monet olettavat Kuningattaren kuolleen, ja myöhemmin on arveltu Kuningattaren pysäyttäjien olleen Usvasoturit. (Lohikäärmeratsastajat tietävät että Usvasoturit vangitsivat Kuningattaren Hopeavuorille, kunnes Malaki ja Rei vapauttivat tämän 2,5 vuotta sitten).

Miradorin kuningasperheen myrkytys: 8 kuukautta sitten Miradorin kuningas, kuningatar ja kaksi viidestä lapsesta myrkytettiin kuoliaaksi. Keskimmäinen lapsi Eliakim ei kuollut myrkytyksessä ja katosi heti tapahtuman jälkeen, ja hänet on etsintäkuulutettu epäiltynä murhista. Kuningasperhe on rakastettu ja oli vaikuttanut onnelliselta, joten asia oli suuri shokki koko valtakunnassa.

Magistanin prinsessat: Magistanin keskimmäinen prinsessa Mireille meni naimisiin Crosaun kuninkaan Malakin kanssa 9 vuotta sitten ja teloitettiin vallankumouksessa 5 vuotta sitten. 9 kuukautta sitten kruununprinsessa Arabelle myrkytettiin kuoliaaksi ja nuorin prinsessa Darchelle säästyi täpärästi. Tästä tuli kruununperillinen, kunnes tämä 5 kuukautta sitten katosi ja Kuningatar ilmoitti: “Prinsessa on lähtenyt Magistanista yhdessä sovituista syistä.” (Lohikäärmeratsastajat tietävät lähdön johtuvan siitä, että Dee tuntemattomasta syystä menetti taikavoimansa. Dee selvästi kaipaa voimiaan.)


Kaikkien Lohikäärmeratsastajien tiedossa

Nämä eivät ole maailmassa julkista tietoa, mutta ovat kaikkien Lohikäärmeratsastajien tiedossa, ellei profiilissa toisin mainittu.

Salamurhaajat Malakin perässä: Crosaun uuden senaatin lähettämät salamurhaajat ovat olleet Malakin perässä vallankumouksesta asti eli 5 vuotta. Kaksi viikkoa sitten Ratsastajat olivat onnistuneet saamaan nukkumapaikan majatalosta kaksoisolentojen toimista huolimatta, ja salamurhaajat hyökkäsivät Malakin ja Rein huoneeseen keskellä yötä. Tikari oli jo osittain Malakin kaulassa, kun Malaki sai iskettyä tyypin pois päältään. Junon nopea toiminta pelasti Malakin hengen, mutta terässä oli ollut jotain myrkkyä, jonka vuoksi Juno ei onnistunut parantamaan haavaa kokonaan, ja haava ei ole vieläkään täysin parantunut. Rei tuntuu syyttävän itseään tästä, sillä ei ehtinyt reagoida tarpeeksi nopeasti. Murhaajat valitettavasti pääsivät karkuun, vaikka Rei jahtasikin heitä tovin.

Lumisalama tiineenä: Kuukausi sitten Juno teki Elian lohikäärmeelle Lumisalamalle terveystarkastuksen ja selvisi, että Deen lohikäärme Myrskypilvi oli silmän välttäessä saanut Lumisalaman raskaaksi ja tämä odottaa yhtä poikasta. Tämä on pääosin iloinen uutinen, vaikka asiasta koituisikin lisätyötä ja mahdollisesti hankaluuksia, sillä loharinpoikaset eivät ole ihan helppoja. Elia ja Dee ovat olleet asian suhteen vähän noloina.

Junon sairastelu: Viime kuukausina Juno on sairastellut enenevissä määrin, mikä on kaikista huolestuttavaa. Juno itse on sanonut, ettei se ole mitään vakavaa ja menee ohi, mutta muut ovat suhtautuneet Junon sanomisiin vähän skeptisesti. Hämärkehtoon astumisen jälkeen Juno on myös vaikuttanut vähän hermostuneelta.

Skyn kirous: Sky uskoo, että hänet on kirottu niin, että kaikki hänen läheisensä tulevat kuolemaan traagisesti. Useimmat Lohikäärmeratsastajissa epäilevät uskomuksen todenperäisyyttä, sillä kukaan heistä ei ole tähänkään mennessä kuollut, ja vaikuttaa siltä, ettei Skylla oikein ole edes muita perusteita uskomukselleen kuin “tuntuma”.

Elian ongelma: Elia on ollut ymmärrettävästi välillä synkeä perheensä kuoleman vuoksi, eikä suostu juuri puhumaan siitä. Hän on myös kieltäytynyt ottamasta yhtäkään ruuanlaittovuoroa, ja Atlas tekee kaikki Elian vuorot.

Rakkaussuhteita: Crimson ja Seven ovat ystäviä, mutta näillä on myös ilmeisesti jotain romanttista kipinää, josta ei tosin ole vaikuttanut seuraavaan vielä mitään suurempaa. Junolla ja Atlasilla on ollut jokin epävirallinen suhteen tapainen jo 3 vuotta, ja monia on alkanut ihmetyttää, mikseivät he virallista suhdetta jo. Reillä ja Malakilla sen sijaan on tasainen ja pitkäaikainen suhde. Skylla ja Trixillä on jo kolmisen vuotta ollut jotain säätöä, mutta kunnon suhdetta ei ole jostain syystä näyttänyt muodostuvan. Elia ja Dee tuntuvat usein olevan toistensa seurassa mutta napit vastakkain – kaikki muut kyllä näkevät, että ihastusta taitaa olla ilmassa, vaikkei kaksikko sitä myönnäkään.

Crimson ja Juno ovat läheisiä ystäviä. Malaki ja Trixi samaten. Atlas ja Elia ovat nopeasti ystävystyneet ja heillä juttu luistaa. Deestä ja Reistä on nopeasti tullut läheiset ja vähän kuin sisarukset. Sky ja Seven ovat todella läheisiä, suorastaan enemmän kuin ystäviä, mutta vain platonisesti.

Riitoja: Crimsonin ja Atlasin lohikäärmeet eivät tule toimeen, mikä on aiheuttanut harmaita hiuksia kaikille. 2 kk sitten Lounatuuli ja Tähtisiipi joutuivat tappeluun, ja siitä lähtien Atlasin ja Crimsonin välillä on ollut asiasta jotain kinaa. Juno ja Seven ovat olleet huonoissa väleissä jo noin vuoden – ilmeisesti näillä oli jokin sanaharkka, jonka tuloksena kumpikaan ei enää pidä toisistaan. Trixi kantaa edelleen kaunaa Reille siitä, että tämä tappoi hänen lohikäärmeensä, ja on Reitä kohtaan kylmä.

Dee suhtautuu Malakiin kylmästi ja piikittelevästi, sillä pitää siskonsa Mireillen kuolemaa osittain tämän syynä. Atlas taasen on kovaäänisesti sitä mieltä, ettei Deen pitäisi hankkia taikavoimiaan takaisin, ja tämä vaikuttaa häiritsevän Deetä – tiedossa on, että Atlas suhtautuu epäluuloisesta maageihin.

Elia on ollut välillä piikittelevä Skyta kohtaan, näiden välillä vaikuttaa olevan jotain (lähinnä yksipuolista) skismaa. Eilen kaksikko joutui käsirysyyn leirissä, kun muut olivat etsimässä nuotiopuuta. Crimson ehti parahiksi pysäyttää tilanteen ja kertoi asiasta muille. Moinen ei ole yhtään Skyn tapaista, Elian toiminta ei niinkään yllätä.


Aikajana

Tässä on aikajanalla yleisesti kaikkien Lohikäärmeratsastajien tietämiä tapahtumia. Aikamääreet tarkoittavat, että kuinka kauan sitten asia tapahtui.

52v: Pimeä Kuningatar vangittiin
9v: Malaki kruunattiin Crosaun kuninkaaksi ja nai Mireille Mustapuun
5v: Vallankumous Crosaussa ja Kuningatar Mireille Dumall teloitettiin
4v: Jättiläisdemoni hyökkäsi Miradoriin ja Usvasoturit uhrasivat henkensä sen pysäyttääkseen
Lähes 4v: Rei tappoi Trixin lohikäärmeen Topaasin
3,5v: Seven ja Sky ryhtyivät lohikäärmeratsastajiksi
Lähes 3,5v: Trixi liittyi Lohikäärmeratsastajiin
3v: Juno ja Atlas liittyivät Lohikäärmeratsastajiin
2,5v: Malaki ja Rei vapauttivat Crimsonin
Yli 2v: Malaki, Rei ja Crimson liittyivät Lohikäärmeratsastajiin

8kk: Miradorin kuningas, kuningatar ja kaksi näiden viidestä lapsesta myrkytettiin kuoliaaksi; prinssi Eliakim pakeni maasta ja kruununprinssi Einhard kruunattiin kuninkaaksi
6kk: Eliakim liittyi Lohikäärmeratsastajiin
5kk: Darchelle menetti taikavoimansa ja jätti Magistanin
4kk: Darchelle liittyi Lohikäärmeratsastajiin

Yli 3vk: kaksoisolennot saapuivat
2vk: seurue nukkui majatalossa ja Malaki yritettiin salamurhata
1vk: maagilta saatiin ohje kaksoisolentojen tuholoitsuun

3pv: Lohikäärmeratsastajat astuivat Hämärkehtoon