Käytännön info

Pelimaksu

Pelimaksu on 3 euroa. Maksuja ei palauteta enää maksamisen jälkeen, vaikka joutuisitkin perumaan. Maksuilla kustannetaan pieniä proppeja, tulostuskustannuksia ja muita kuluja sekä pää-pj:n in-game ravintola-ateria.

Pelimaksun lisäksi pelaajan kannattaa varata ainakin 10-20 euroa pelin aikaiseen käyttöön! Pelin aikana ruokaillaan keskitason ravintolassa, josta jokaisen tulisi tilata jotain - edes pientä, jos ei ole varaa pääruokaan. Lisäksi jos pelaaja aikoo istua kahviloissa tms, tulee siihenkin varata rahaa. NPC:eillä ei ole pelimaksua, mutta he maksavat itse ruokansa.

Aikataulut

Ensimmäinen pelautus
Ilmoittautuminen sulkeutui 15.12.2015 ja pelaajat on valittu. Pelimaksu tuli maksaa 15.2.2016 mennessä, ja hahmot lähetettiin huhtikuun alussa. Larppi pelataan lauantaina 14.5.2016.

Toinen pelautus
Ilmoittautuminen sulkeutui 10.2.2016 ja pelaajat on valittu. Pelimaksun eräpäivä on 30.4.2016, ja hahmot lähetetään tämän jälkeen. Larppi pelataan lauantaina 9.7.2016.

Päivän aikataulu (kumpikin pelautus)
Kokoonnumme klo 11.00 Pyynikin kirkkopuistoon (kartta). Paikalle tulee saapua valmiiksi proppautuneena, ja mieluummin hieman etuajassa. Älä myöhästy! Aloitamme alkubriiffillä, jota seuraa parit ryhmäbriiffit ja lopuksi ryhmäkuva. Sitten siirrytään asemiin ja peli aloitetaan luultavasti klo 12 jälkeen. Yksilöbriiffiä haluavat briiffataan puhelimitse ennen pelipäivää tai edellisenä iltana pelaajatapaamisessa.

Ensimmäisessä pelautuksessa klo 16.30 kaikkien tulee olla Plevna-ravintolassa, meille on varattu sieltä pieni avokabinetti. Kakkospelautuksen ravintola ilmoitetaan myöhemmin. Hahmot saavat ajasta & paikasta tiedon in-game. Lopetellaan peli klo 20-21 välillä. Tämän jälkeen pidetään lyhyt loppubriiffi, ja sitten saa lähteä tai jäädä viettämään iltaa muiden kanssa.

Pelialue

Pelialue on Tampereen keskusta, eikä aluetta ole tarkasti rajattu, kunhan ei nyt kovin kauas lähde. Kaikki kohteet ovat kävelymatkojen päässä, mutta jonkin verran voi joutua kulkemaan edestakaisin, joten monia kilometrejä tulee varmasti matkattua pelin aikana. Hyvät kengät ja sään mukainen vaatetus ovat tämän vuoksi tärkeät.

In-game kaupunki on Tours, mutta käytämme kaikkia tuttuja Tampereen paikkojen nimiä, kuvitelkaamme, että ne ovat Toursissa. Hahmot asuivat kaupungissa 500 vuotta sitten, joten jotkin paikat voivat näyttää heistä tutuilta, vaikka suuri osa kaupungista onkin uudistunut. Hämeenkatu on tuttu ja oli olemassa jo silloin, mutta rakennukset sen varrella ovat erilaiset. Aleksanterin kirkko ja Tuomiokirkko olivat olemassa jo 1500-luvulla. Tours vahingoittui merkittävästi maailmansodissa, joten muut paikat on rakennettu/uusittu 1500-luvun jälkeen eivätkä ole hahmoille tuttuja.

Pelaajat, jotka tuntevat kaupungin hyvin: varokaa metapelaamista, sillä juuri heränneet Vereniukset eivät yllä mainittuja lukuunottamatta tiedä missä on mitäkin.
Pelaajat, jotka eivät tunne kaupunkia: ei hätää, hahmonne ei tarvitse osata suunnistaa, ja virheet voi johtua siitä, että kaupunki näyttää niin erilaiselta, että tuttujakaan paikkoja ei enää tunnista.

Tavaroiden säilytys

Pelin ajaksi tavaroita voi jättää säilöön esim. rautatieaseman säilytyslokeroihin (maksullisia) tai Finnkino Plevnan säilytyslokeroihin.

Ruokailu

Pelin puolesta ei tarjota mitään ruokaa, vaan kaikki tulee hoitaa itse. Ennen pelin alkua kannattaa syödä, esim. eväitä voi ottaa alkubriiffiin. Pelin alkupuolella hahmot saavat rahaa, jonka jälkeen pelaajat voivat alkaa käyttää omia rahojaan ja käydä vapaasti ostoksilla ja ruokailemassa in-game.

Ykköspelautukseen (14.5) meille on varattu Plevna-ravintolasta kabinetti klo 16.30-19, jolloin syödään yhteisesti päivällinen, ja kaikkien tulisi ostaa jotain (vaikka sitten jotain pientä, jos ei varaa kunnon ruokaan). Ruokalista: http://www.plevna.fi/?page_id=26

Kakkospelautuksen (9.7) ravintola ilmoitetaan myöhemmin.

Vessat

Ilmaisia julkisia vessoja löytyy ainakin seuraavista paikoista:
Stockmann (Hämeenkadun alkupää), auki 9-19
Sokos (Hämeenkadun loppupää), auki 9-19
Koskikeskus (Hämeenkadun puolivälistä kääntyvä Hatanpään valtatie), auki 7-20
Finnkino Plevna (Keskustorin toinen laita), auki 11.30-22~
Metso-kirjasto (Hämeenkadun loppupään jälkeen), auki 10-16

Majoitus

Jos pelaaja kaipaa majoitusta Tampereella ennen tai jälkeen pelin, ei pelinjohto ole tästä vastuussa. Facebook-tapahtumasta löytyy keskusteluketju, jossa voi huudella kyytiä ja majoitusta.

Tekijät

Pelin järjestää Epel Larp ry. Pääjärjestäjänä toimii Elli O, joka on myös kirjoittanut koko pelin. Kiitos kuuluu ehdottomasti myös Tiina Uusi-Rasille, joka ideoi alustavaa konseptia ja jota ilman peliä ei tällaisenaan olisi. Elli lienee tunnettu parhaiten Feenikslaulu-kampanjan pääjehuna.