Tarina

Huom. Tarina tulee täydentymään pelin lähestyessä ja hahmojen varmistuessa.

On kevät 1999. Iso-Britannian ja Ranskan taikayhteisöt ovat päättäneet kohentaa välejään sodan jälkeen. Osana tätä yhteistyöohjelmaa Beauxbatonsin ja Tylypahkan 16-19 vuotiata oppilaita on lähetetty kansainväliselle yhteistyöleirille Pohjois-Ranskaan Champagne-Ardennen maakuntaan. Paikkana toimii maalaiskartano. Oppilaille on tällä hetkellä tosin vielä mysteeri, mitä ihmettä leirillä on tarkoitus tehdä. Kaikenlaisia huhuja on kyllät ollut liikkeellä, mutta asia selvinnee lopullisesti paikan päällä. Joukko mukana olevia opettajia myhäilee tyytyväisenä, tai osa ehkä ei ihan niin tyytyväisenä.

Peli sijoittuu J.K.Rowlingin luomaan Harry Potter -maailmaan. Pelissä on mukana kirjoista tuttuja hahmoja, mutta myös originaaleja hahmoja. Pelissä on draamaa, romantiikka, huumoria, jonkin verran toimintaa sekä mysteeriä, vaihdellen vähän hahmon mukaan. Ei tarvitse olla kävelevä Potter-sanakirja osallistuakseen peliin, riittää kun on lukenut kirjat kerran :) Etenkin jos esittää Beauxbatonsin oppilasta, ei tarvitse olla paljonkaan tietoa Tylypahkan tapahtumista.

Suhtautuminen canoniin

Canon = kirjassa kerrotut asiat
Fanon = fanien keksimät asiat

Kaikki Potter-kirjoissa tapahtuneet asiat ovat tapahtuneet myös pelimaailmassa, lukuunottamatta epilogia. Tästä voidaan kuitenkin tehdä poikkeuksia, kunhan se ei vaikuta liian radikaalisti canoniin. Esim. Sirius on kuollut, mutta jos joku haluaa pelata Remusta, hän voi olla vielä hengissä, sillä se ei vaikuta liikaa kirjan tapahtumiin.

Mukaan saa ottaa myös fanon-faktoja. Pelissä käytetty canon loppuu sodan loppuun, eli kaikkia hahmojen tulevaisuudensuunnitelmia jne ei tarvitse ottaa ollenkaan huomioon, vaan ne voi keksiä ihan itse. Hahmot eivät ole siis esimerkiksi sidottuja seurustelemaan niiden henkilöiden kanssa, joiden kanssa kirjoissa päätyivät yhteen. Hahmon seksuaalisen suuntautumisen saa myös vapaasti valita. Varsinkaan jos hahmosta ei tiedetä kaikkea tai kovinkaan paljon, voi itse vapaasti täyttää kaikki aukot haluamallaan tavalla.

Canon on siis lähtökohta, mutta siitä ollaan valmiita joustamaan paljonkin, kuitenkin tietyissä rajoissa. Jos sinua mietityttää hahmoa kirjoittaessasi jonkin asia tai sen poikkeaminen canonista, ota yhteyttä ja kysy rohkeasti :)

Tämän larpin voisi siis nähdä eräänlaisena isona fanficcinä, joka paikoittain kirjoitettu hitusen kieli poskessa.

Tylypahka

Sodan jäljiltä linna oli melko huonossa kunnossa, joten sitä korjattiin kesän aikana sekä vielä syksylläkin. Varsinkin vanhempien oppilaiden oppitunnit koostuivat syksyllä usein jollain tapaa linnan korjaamiseen liittyvistä asioista: seinien korjaamisesta, suojaloitsujen uusimisesta, pimeän taian puhdistamisesta ja niin edelleen. Linna osaa myös korjata itse itseään, mikä nopeutti korjaamista huomattavasti. Tammikuuhun mennessä paikka oli kuin uusi.

Monet edellisen vuoden 7. luokkalaisista palasivat opiskelemaan syksyllä 8.vuodeksi. Tämä sen vuoksi, että suuri osa ei saanut tehtyä S.U.P.E.R. -kokeita viime vuonna syystä tai toisesta. Opetus oli viime vuonna ollut aika ala-arvoista, joten kaikilla muillakin luokilla olisi kiinni otettavaa. Aluksi oltiin luultu, että 8. luokkalaisten sijoittaminen olisi ongelmallista, mutta linnalla oli vastaus tähänkin: kaikkien tupien tiloihin oli ilmestynyt ylimääräiset makuusalit kuin tilauksesta.

Minerva McGarmiwasta tuli Tylypahkan uusi rehtori, samalla hän luopui paikastaan rohkelikkojen tuvanjohtajana. Sen sijaan hän jatkoi vielä muodonmuutosten opettamista.

Tylypahkan oppilaista yhteistyöleirille pääsi mukaan 6., 7. ja 8. luokkalaisia, eli 16-19 vuotiata.

Beauxbatons

Beauxbatons (lausutaan "boobaton") sijaitsee Etelä-Ranskassa Cannesin lähistöllä, Ranskan Rivieralla siis. Se ei ole linna, vaan palatsi, ja huomattavasti valoisampi paikka kuin Tylypahka. Se on koristeellinen ja välkehtivä. Beauxbatonsissa ei ole tupia. Opiskelu aloitetaan jo 8-vuotiaana ja opiskelu kestää yhteensä 10 vuotta, eli lopettaessaan oppilaat ovat joko 17 tai 18. Ensimmäiset isot kokeet ovat 6. vuonna, ne vastaavat suurin piirtein Tylypahkan V.I.P. -kokeita. Myös Ranskassa velhot ja noidat ovat täysi-ikäisiä täyttäessään 17. Pidemmän koulutuksen ansiosta heillä on yleensä valmistuessaan vähän enemmän tietoa kuin Tylypahkassa valmistuneilta, tämä tosin vaihtelee oppilaan mukaan.

Beauxbatonsissa ei ole valvojaoppilaita eikä johtajatyttöä- tai poikaa. Ranskalaiseen demokraattiseen tapaan koulussa on sen sijaan oppilaskunnan hallitus, joka valitaan vuosittain syyskuussa äänestämällä ehdokkaita. Hallitus valitsee sitten keskuudestaan puheenjohtajan. Oppilaskunta ajaa oppilaiden oikeuksia sekä järjestää kaikenlaista aktiviteettia ja toimintaa, kuten kuuluisia bileitä...

Ranskalainen velhoyhteisö on myös yleisesti vähän avaramielisempi kuin englantilainen. Sielläkin esiintyy tiettyä kitkaa puhdasveristen ja jästisyntyisten välillä, mutta ei läheskään yhtä voimakkaasti kuin Englannissa. Myös rakkaussuhteisiin suhtautuminen on vähän vapaampaa. Ystäviä tervehditään poskisuudelmin (tosin miehet harvoin tervehtivät toisiaan näin). Ranskalaiset velhot ovat yleisesti vallankumousmielisempiä kuin englantilaiset.

Suurin osa Englannin ja Ranskan välisistä kulttuurieroista ja stereotypiosta ilmenee myös taikayhteisöissä: englantilaiset syövät raskaan aamupalan siinä missä ranskalaiset hyvin kevyen; englantilaiset rakastavat teetä ja ranskalaiset ruokaa, viiniä ja juustoa; ranskalaiset tulevat helposti paljon lähemmäs kun taas englantilaiset tykkäävät pitää vähän enemmän etäisyyttä ja niin edelleen.

Beauxbatonsin oppilaista yhteistyöleirille pääsi mukaan 9. ja 10. luokkalaisia, eli 16-18 vuotiata. Mukana voi olla 19-vuotiaskin, jos hän on jäänyt luokalle, tai opinnot ovat muusta syystä viivästyneet.

Veristatus

Vanhat puhdasveriset
Useampia satoja vuosia vanhat suvut. Osa näistä on jo kuollut pois. Näihin lasketaan mukaan ne, jotka ovat sukupolvesta toiseen saaneet lapsia muiden puhdasveristen kanssa. Tosin jossain määrin poikkeukset ovat "sallittuja" vähän suvusta riippuen; ei ole ennennäkemätöntä, että joskus on menty naimisiin esim. puoliverisen kanssa. Toisaalta monet suvuista eivät ole läheskään niin puhdasverisiä kuin väittävät; ennen 1600-lukua oli täysin normaalia mennä naimisiin myös jästien kanssa.

Englannissa tähän joukkoon kuuluvat:
Abbott
Avery
Black
Bulstrode
Burke
Carrow
Crouch
Fawley
Flint
Gaunt
Greengrass
Lestrange
Longbottom
Macmillan
Malfoy
Nott
Ollivander
Parkinson
Prewett
Rosier
Rowle
Selwyn
Shacklebolt
Shafiq
Slughorn
Travers
Weasley
Yaxley
(Lähde: Pottermore)

Tähän joukkoon ei oteta pelissä lisää perheitä, paitsi erittäin hyvin perustein. Sen sijaan Ranskassa mitään sukuja ei ole vielä määritelty, ne muotoutuvat hahmojen perusteella. Täytyy tosin ottaa huomioon, että edellä oleva lista on aika puolueellisesti kirjoitettu, ja että se ei ole kovinkaan tieteellinen tutkimus.

Puhdasveriset
Perheet, joissa on ollut useampi sukupolvi (väh. 3 sukupolvea, usein paljon enemmänkin, jotkut ovat ihan yhtä vanhoja kuin edellä mainitut) noitia ja velhoja, ja jotka pitävät itseään puhdasverisenä, mutta eivät ole syystä tai toisesta yllä olevaan listaan päässeet / joutuneet. Voi esim. olla, että suvussa on ollut "sallittua" enemmän muitakin kuin puhdasverisiä.

"Puolipuhdasveriset" ja muut välimuodot
Kaikista suurin ryhmä: velhot ja noidat, joiden kumpikaan vanhempi ei ollut jästi tai jästisyntyinen, mutta joita ei voi sanoa puhdasverisiksikään.

Puoliveriset
Toinen vanhemmista on jästi tai jästisyntyinen, toinen noita tai velho. Myös aika yleinen veristatus. Periaatteessa tämän ja edellisen voisi laittaa samaan nippuun.

Jästisyntyiset
Kummatkin vanhemmat ovat jästejä. Ennen 1600-lukua jästysyntyisiä pidettiin jopa erityisen lahjakkaana, sillä heidän taikataitonsa ilmestyivät tyhjästä. Tämä kuitenkin muuttui salaisuussäädöksen tultua voimaan 1692. Tätä ennen jästisyntyisiä vastustavat olivat harvassa ja vähän outoina pidettyjä. Sodan jälkeen jästisyntyisiä vastustavia katsotaan myös pahalla silmällä. Ranskassa jästisyntyisiä ei ole koskaan vastustettu yhtä rankasti kuin Englannissa, vaan suhtautuminen on aina ollut vähän myönteisempää.